So spôsobom premostenia Tople v Parchovanoch sa dnes oboznámil premiér

20.08.2005 Celý región

Parchovany 20. augusta (TASR) - So spôsobom dočasného premostenia rieky Topľa medzi obcou Parchovany v okrese Vranov nad Topľou a jej miestnou časťou Božčice...
Parchovany 20. augusta (TASR) - So spôsobom dočasného premostenia rieky Topľa medzi obcou Parchovany v okrese Vranov nad Topľou a jej miestnou časťou Božčice po vážnom poškodení doterajšieho mosta nedávnymi záplavami sa dnes oboznámil predseda vlády Slovenskej republiky Mikuláš Dzurinda.

\"Z navrhovaných alternatívnych riešení sa napokon rozhodlo v prospech kombinácie dvoch mostných konštrukcií - ťažkej a tzv. M 9 zo štátnych hmotných rezerv, \" informoval starosta obce Ján Hvozdík. Pre TASR uviedol, že mostné súpravy začnú voziť z Vranova nad Topľou do obce už začiatkom budúceho týždňa. Inštalovať ich budú postupne na mieste vzdialenom od zosunutého a uzatvoreného mosta necelých sto metrov po toku rieky. Starosta predpokladá, že dočasné premostenie by mohlo byť hotové za desať dní. \"Pravda, ak všetko dobre pôjde, \" dodal.
Parchovany majú 1 920 obyvateľov, z nich 155 žije v miestnej časti Božčice. Jedinou prístupovou cestou medzi obcou a jej mestskou časťou bol most, ktorý sa zosunul počas povodní pred necelými dvoma týždňami. Správa ciest Košického samosprávneho kraja narýchlo opravila a čiastočne spevnila obchádzkovú trasu cez poľnú cestu. Tá je však dlhá približne 20 kilometrov.
 

Vyberte región

mark